Ga terug

Reactivering Vliegbasis de Peel

Hier vindt u op een chronologische wijze informatie over de reactivering van Vliegbasis de Peel. Daarnaast zijn er enkele documenten beschikbaar gesteld die voor iedereen zijn in te zien. Zodra wij over meer informatie beschikken zullen wij u via deze weg op de hoogte stellen.

Heeft u vragen/opmerkingen rondom de reactivering van de Peel dan kunt u contact opnemen met info@dorpsoverleg.nl

Dhr. Frans Kisters is nauw betrokken bij zaken rondom de reactivering van vliegbasis De Peel. Mocht u vragen stellen kunt u altijd via fkisters.covm@gmail.com contact met hem opnemen.

Persbericht begin juni 2019:

Eerste stappen reactivering vliegbasis De Peel

Bij Defensie is er meer geld om te oefenen en te trainen, daardoor nemen ook de militaire vliegactiviteiten toe. De internationale veiligheidssituatie onderstreept deze noodzaak. Om te kunnen blijven voldoen aan de wettelijke taken is Defensie gestart met de voorbereiding van een luchthavenbesluit, zodat vliegbasis De Peel op termijn weer in gebruik kan worden genomen. Het eventueel reactiveren gebeurt in samenwerking met betrokken provincies, gemeentes en omwonenden.

Check hier het gehele persbericht 

Informatieavond reactivering vliegbasis De Peel op 15 augustus

Op donderdag 15 augustus om 20:00 uur heeft Defensie een informatieavond in de Schans verzorgd over de reactivering van vliegbasis de Peel. De grote zaal van gemeenschapshuis De Schans in Milheeze was zelfs te klein om alle belangstellenden, ook van buiten het dorp, een zitplaats te geven.

Tot 21 augustus kunnen mensen een zienswijze tegen de plannen indienen. Voor die datum wilde het Dorpsoverleg Milheeze nog een extra informatieavond. Die toezegging kwamen Defensie op 15 augustus, enkele dagen voor de deadline van de zienswijze, na.

Op deze informatieavond heeft dhr. Bert Kwast, strategisch adviseur van ministerie van Defensie, de plannen over de reactivering toegelicht waarna het publiek vragen kon stellen. Check hier het gehele artikel van Jeanne van Ansem in het ED voor meer informatie.

Documenten

 

Reactieformulier

Heeft u een idee, verzoek of opmerking voor ons?