Burenmail vliegbasis De Peel 23-3-2021

Vanwege de coronamaatregelen vond het COVM wederom niet fysiek in het gemeentehuis van Venray plaats maar digitaal via videoteleconferentie. In principe kunnen geïnteresseerden de COVM-vergaderingen vanaf een publieke tribune bijwonen, dit was vanwege de digitale sessie niet mogelijk. Tijdens het COVM is  o.a. een toelichting gegeven op de voorkeursbeslissing luchtruimherziening en uitgelegd waarom de reactivering van Vliegbasis de Peel toch voor Defensie noodzakelijk is. Daarnaast zijn de stappen in traject van een Luchthavenbesluit uitgelegd door ingenieursbureau Royal HaskoningDHV. De reactienota over de zienswijzen is nog door Defensie in ontwikkeling. Zodra deze gereed is, wordt hier een extra COVM voor ingepland.

Meer informatie over luchtruimherziening en de rol van de Luchtmacht?  https://magazines.defensie.nl/vliegendehollander/2021/01/09-luchtruimherziening-02

Het COVM-overleg van 3 december 2020 is helaas door technische beperkingen niet meer na te luisteren. Het verslag is binnenkort beschikbaar via: https://www.covm.nl/de-covms/de-peel. De secretaris van het COVM-overleg plaatst het verslag van het laatste overleg twee weken voor aanvang van het volgend overleg op de site van het COVM.

De data voor de volgende vergaderingen dit jaar zijn inmiddels ook bekend:
Donderdag 10 juni             15:00 – 17:00 uur
Donderdag 9 september   15:00 – 17:00 uur
Donderdag 2 december    14:00 – 16:00 uur

Reactieformulier

Heeft u een idee, verzoek of opmerking voor ons?