Burenmailing: vliegbewegingen Juli

Beste buur,

In deze burenmailing leest u het volgende:

Vliegbewegingen week 27 en week 28 de Peel

Vliegbewegingen week 27 en week 28 De Peel

Het Defensie Grondgebonden Luchtverdedigingscommando traint met verschillende wapensystemen in week 27 en week 28 met het civiele vliegtuig Learjet in omgeving De Peel.

Het vliegtuig wordt o.a. ingezet als oefendoel en voor radartrainingen om hoe om te gaan met jamming (het zenden van stoorimpulsen) van radarsystemen.

Wanneer wordt er gevlogen?
De onderstaande vliegblokken staan gepland voor de Learjet van Firma Skyline:

Week 27
4 juli: Vliegblok in de ochtend en middag
5 juli: Vliegblok in de ochtend en middag
6 juli: Vliegblok in de ochtend en middag

Week 28
11 juli: Vliegblok in de ochtend en middag
12 juli: Vliegblok in de ochtend en middag
13 Juli: Vliegblok in de ochtend en middag

Waarom wordt er gevlogen?
De training in week 27 is een voorbereidingsoefening voor het wapensysteem PATRIOT voor het daadwerkelijk vuren van raketten later in het jaar op het griekse eiland Kreta. De eenheid kan in week 27 alle procedures en handelingen beoefenen die straks nodig zijn om in september 2023 een succesvolle ‘firing’ uit te voeren.

De training in week 28 is volledig gericht op het omgaan met stoorimpulsen en andere vormen van elektronische oorlogsvoering. De luchtverdedigers (operators) worden getraind in het herkennen van jamming en hoe hiermee om te gaan. Jamming zal deels vanaf de grond plaatsvinden, maar ook vanuit de lucht door een vliegtuig te voorzien van een stoorpod. Ons commando traint met verschillende radarsystemen.

Reactieformulier

Heeft u een idee, verzoek of opmerking voor ons?