Uitnodiging informatieavond Zonnevelden

LET OP! DEZE AVOND GAAT NIET DOOR! NIEUWE DATUM ZAL NOG WORDEN GECOMMUNICEERD.

Bericht van gemeente Gemert-Bakel,

De gemeenteraad heeft in 2020 de afwegingskaders zonnevelden vastgesteld. Destijds bent u ook, vooral digitaal, in de gelegenheid geweest om mee te denken met het beleid. Dit jaar worden het beleid geactualiseerd en na vaststelling kan het proces om te komen tot 5 pilots zonnevelden worden opgestart.

Met de diverse informatieavonden wordt u bijgepraat over de aanvullingen en wijzigingen. Ook wordt het proces toegelicht en de mogelijkheden om te reageren op het beleid.

U wordt van harte uitgenodigd om 1 van de avonden bij te wonen. Het zou fijn zijn als u zich aanmeld via gemeente@gemert-bakel.nl

Mochten er vooraf vragen zijn, dan ontvang ik die graag per mail. Bellen kan ook naar Arthur Rijken, 06-10636926.

Informatieavonden zonnevelden

De gemeente wil voorlopig maximaal 5 zonnevelden toestaan. Dit jaar starten we  de procedure daarvoor op. Voor het zover is, worden de voorwaarden waarop een zonneveld mogelijk is nog aangepast. Aanleiding voor aanpassingen zijn onder andere de netcongestie, waardoor stroom terug leveren op grotere schaal nog niet mogelijk is. Ook worden afspraken voor lokaal eigendom beter uitgewerkt.

We willen iedereen goed informeren over de voorwaarden en de procedure voor de 5 pilots die de gemeenteraad uiteindelijk gaat kiezen. Daarvoor organiseren we informatiebijeenkomsten in elk dorp:

Donderdag 9 maart Gemert, Eendracht 20.00 uur
Dinsdag 14 maart Elsendorp, De Dompelaar 20.00 uur
Donderdag 16 maart Bakel, Parochiehuis, 20.00 uur
Maandag 20 maart De Mortel, De Sprank 20.00 uur
Maandag 27 maart Milheeze, De Schans, 20.30 uur
Woensdag 29 maart Handel, De Bron, 20.00 uur
Maandag 3 april De Rips, Den Eijk, 20.00 uur

U bent als inwoner van Gemert-Bakel van harte uitgenodigd  om erbij te zijn. U kunt zelf een geschikte avond uitkiezen, u hoeft niet persé te wonen in dat betreffende dorp. We informeren u over hoe Gemert-Bakel deze eerste stap zet in het duurzaam opwekken van onze energie. Er is voldoende ruimte voor vragen en discussie. Tijdens de avond kunt u aangeven hoe u wilt profiteren van een zonneveld.

Alle stakeholders zoals bijvoorbeeld IVN en ZLTO ontvangen een persoonlijke uitnodiging en schuiven aan op 1 van de avonden. Ook zonder uitnodiging bent u van harte welkom.

Aanmelden
Aanmelden is niet verplicht, maar wel gewenst. Dat kan via gemeente@gemert-bakel.nl. Vermeld het dorp waar u de bijeenkomst wil bijwonen. U wordt dan per mail op de hoogte gehouden. Bellen kan ook, via 0492-378500.

Reactieformulier

Heeft u een idee, verzoek of opmerking voor ons?