Voorbereiden op opvang Oekraïense vluchtelingen

Dinsdag 15 maart jl. heeft een bijeenkomst plaatsgevonden voor en met direct omwonenden van de pastorie Milheeze. Uiteraard vinden we het belangrijk dat alle inwoners van Milheeze op de hoogte zijn van de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne.

Zodra duidelijk is of en wanneer de opvang start informeert de gemeente daarover en plaatsen wij een update op de website en de facebookpagina van het Dorpsoverleg Milheeze.

 

Gemert, 15 maart 2022

Voorbereiden op opvang Oekraïense vluchtelingen

De Russische aanval op Oekraïne raakt ook ons, als gemeente. “Wij veroordelen deze oorlog en leven intens mee met het Oekraïense volk”, benadrukt burgemeester Michiel van Veen. “Onze eerste prioriteit ligt bij de opvang van degenen die hun land hebben kunnen ontvluchten.”

De gemeenten in De Peel willen samen opvang bieden aan zo’n vijfhonderd Oekraïense vluchtelingen. Voor Gemert-Bakel betekent dat zo’n vijftig tot tachtig plekken. Daarin trekken we samen op met woningcorporatie Goed Wonen Gemert, die het opvangaanbod coördineert en regionaal afstemt. De burgemeester: “Op drie plekken in onze gemeente maken we opvangplekken voor Oekraïense vluchtelingen gereed. We hebben vanavond directe buurtgenoten daarover bijgepraat. Zij dragen het initiatief een warm hart toe.”

Opvangplekken

Het gaat om de pastorie in Elsendorp, de pastorie in Milheeze en een aantal appartementen aan de Drossard de la Courtstraat in Gemert. Hans Vedder, directeur-bestuurder van Goed Wonen Gemert: “Voor beide pastorieën waren we al in gesprek met het parochiebestuur voor tijdelijke verhuur tijdens de herontwikkeling van deze locaties. De woningen aan de Drossard de la Courtstraat worden op termijn gesloopt. Op alle deze plekken is snel opvang mogelijk.”

Hulp aanbieden

Als gemeente krijgen wij tal van vragen binnen van inwoners die ook opvang of hulp aanbieden. “Het is hartverwarmend om te zien dat we ook nu naar elkaar om kijken. Dat de bereidwilligheid om iets te doen groot is”, vertelt de burgemeester trots. Als het gaat om particuliere opvangplekken dan is het handig om direct contact op te nemen met Goed Wonen. Gaat het om andere vormen van hulp kijk dan op onze website. Daar staat waar je met welk hulpaanbod terecht kunt.

Reactieformulier

Heeft u een idee, verzoek of opmerking voor ons?