COVID-19 geconstateerd op nertsenbedrijf

Het Dorpsoververleg is door burgemeester Van Veen van de Gemeente Gemert-Bakel op de hoogte gebracht van de plaatselijke ontwikkelingen rond het Corona-virus. De voorzorgs- en veiligheidsmaatregelen worden op zorgvuldige en adequate wijze door de hiervoor aangewezen organisaties uitgevoerd. Dit heeft ongetwijfeld een behoorlijke impact op de direct belanghebbenden en de omgeving. Hou je aan de overheidsmaatregelen, bewaar de 1,5 mtr afstand en loop vooral geen onnodig risico. Voor eventuele vragen of advies verwijzen wij naar de verantwoordelijk bevoegde van de Gemeente Gemert-Bakel.

Blijf gezond!

Statement burgemeester Michiel van Veen

“Minister Schouten van LNV heeft ons geïnformeerd over de besmetting van dieren op een nertsenboerderij in onze gemeente. Als burgemeester heb ik in eerste instantie zorg voor de gezondheid van de inwoners van mijn gemeente, in dit geval speciaal de inwoners van Milheeze en de directe omgeving. Uiteraard leef ik ook mee met de getroffen ondernemer. De familie is, net als ik, erg geschrokken. We hebben nauw contact met de ondernemer.

Volgens het RIVM vormen de nertsenbedrijven op basis van de huidige kennis over COVID-19 geen risico voor verdere verspreiding onder mensen. Op advies van het RIVM heb ik uit voorzorg besloten om de weg in een straal van 400 meter rondom het bedrijf af te sluiten voor voetgangers en (brom-) fietsers. Nu is het wachten op de resultaten van het onderzoek op de lucht- en stofmonsters, dat de minister heeft ingesteld.”

Actueel nieuws coronavirus Gemeente Gemert-Bakel

Voor meer informatie rondom de ontwikkelingen omtrent het coronavirus binnen onze gemeente verwijzen u door naar de website van de gemeente: https://www.gemert-bakel.nl/meest-gevraagd/coronavirus

 

Reactieformulier

Heeft u een idee, verzoek of opmerking voor ons?