Bijeenkomst BuurtWhatsApp-beheerders Milheeze

Bijeenkomst BuurtWhatsApp-beheerders Milheeze

Woensdag 20 februari zijn de beheerders van buurt-app Milheeze bij elkaar geweest om met elkaar ervaringen uit te wisselen en de werking van buurt-app Milheeze te evalueren.  Ook werd wijkagent Ad Rijnen uitgenodigd om de beheerders te voorzien van informatie rondom het gebruik van deze app-groepen en zijn ervaringen daarin.

Alle beheerders van buurt-app Milheeze zijn met elkaar verbonden via een ‘beheerders-app’. In deze groep wisselen de beheerders informatie met elkaar uit, maar voorzien ze elkaar ook van advies over hoe om te gaan met bepaalde meldingen.

Dat er heel veel soorten meldingen binnenkomen blijkt wel; vermiste (huis)dieren, verdachte situaties maar ook berichten over hondenpoep en soms wat verdwaalde privéfoto’s.

De beheerders vinden de niet relevante meldingen dan ook het lastigst.  Regelmatig krijgen zij dan ook wel eens de vraag of sommige meldingen niet in een andere app-groep thuishoren.

Het blijft lastig om als beheerder in te grijpen want een melding die door iemand gedaan wordt is niet zomaar. Wat vaak een punt van irritatie is, is het aantal reacties dat op een melding gegeven wordt. Vaak zijn deze reacties niet relevant of helpend.

Om het aantal reacties op meldingen te verminderen zal er binnenkort een algemeen bericht worden verspreid binnen de app-groepen, ook om gebruikers te wijzen op de functie om direct via de groeps-app een privébericht naar de melder te sturen.

Ad Rijnen geeft aan dat het gebruik van buurt-apps begint te landen en zijn werking bewijst. Het blijft altijd een aandachtspunt dat de melder in zijn bericht altijd aangeeft of de politie wel of niet is ingeschakeld.

De beheerders blijven zich inzetten voor de veiligheid en leefbaarheid van Milheeze en hopen hiermee te zorgen dat buurt-app Milheeze zijn gebruikers en kracht blijft behouden!

Voor meer informatie kijk op: https://www.dorpsoverlegmilheeze.nl/thema/buurtpreventie/

Reactieformulier

Heeft u een idee, verzoek of opmerking voor ons?