Opvoedvragen? Twijfel niet en neem contact op!

Als ouder heb je weleens vragen over opgroeien of opvoeden. Dan kun je terecht bij een van de opvoedondersteuners van het Centrum voor Jeugd en Gezin. “In een gesprek brengen we de vraag in kaart”, vertelt Peter Kuiper, opvoedondersteuner in Milheeze. “Samen kijken we dan wat er binnen het gezin nodig is. Vaak werkt zo’n gesprek al heel verhelderend. Soms hebben we de juiste oplossing zelf in huis. Anders wijzen we de weg naar andere of zwaardere zorg. Minder waar kan en meer waar nodig. Ik vind het daarbij belangrijk dat ouders zelf de regie in handen houden. Als opvoedondersteuner sta ik naast ouders en opvoeders en help ze verder met wat ze nodig hebben. Daarbij kijk ik ook altijd of er iemand in de directe omgeving kan meehelpen. Vaak is dat zo. En ook mij vind je altijd dicht in de buurt. Dus heb je een opvoedvraag? Twijfel niet en neem contact op!”

Kijk op www.gemert-bakel.nl/aanspreekpuntindebuurt voor de contactgegevens van Peter.

 

 

 

Reactieformulier

Heeft u een idee, verzoek of opmerking voor ons?