Guido: Wegwijzer voor zorg en ondersteuning van start in de 6 Peelgemeenten

Helmond, 8 oktober 2015 – Inwoners en professionals helpen hun weg te vinden bij het vinden van ondersteuning. Dat is de doelstelling van Guido (‘gids, wegwijzer’), de website die vandaag officieel voor het publiek is gelanceerd in de zes Peelgemeenten – Asten, Deurne, Gemert-Bakel, Helmond, Laarbeek en Someren.

Guido is een digitale sociale kaart, een gespecialiseerde zoekmachine met pictogrammen en heldere teksten. Guido helpt inwoners met een (hulp)vraag om een overzicht te krijgen van  relevante informatie- en ondersteuningsmogelijkheden bij hen in de buurt. Het aanbod wordt steeds groter: initiatieven en activiteiten van wijken, buurten, verenigingen, vrijwilligers, enzovoort. Daarnaast is Guido voor mensen in de Peel, die begeleiding krijgen vanuit de Wmo, een belangrijk hulpmiddel bij de keuze van een aanbieder. Zij kunnen hiervoor gebruik maken van een speciale knop op Guido namelijk ‘ik heb een code voor ondersteuning gekregen’.

Bijzonder is dat lokale initiatieven en organisaties zelf hun informatie plaatsen en bijhouden, ondersteund door een professionele redactie. Guido blijft dus in ontwikkeling, ook door bijschaven op basis van ervaringen van gebruikers.

Elke gemeente heeft een eigen Guido : www.guidoasten.nl, www.guidodeurne.nl, www.guidogemert-bakel.nl, www.guidohelmond.nl, www.guidolaarbeek.nl en www.guidosomeren.nl

 

Voor vragen kunt U terecht bij Martha van den Heuvel, telnr.  06-22383474

Of per mail:   Dorpsondersteuner-milheeze@hotmail.nl

Reactieformulier

Heeft u een idee, verzoek of opmerking voor ons?